Osud je vůl,to jsem si všim. Ten si dělá věci podle sebe a nebere na nikoho ohled. Jan Werich, Vzory českých osobností, Osobnosti.

Stránka č. 229.....Hledání ztraceného času....

--------------------------------------------------------------

Každej z nás pokládá něco za ztrátu času. Děda v tom měl jasno.- Čas si vymysleli lidé, aby věděli, od kdy do kdy a co za to. Jen nevěděli že čas se dá i ztratit. Třeba, když se snaží někoho přesvědčit o pravdě, jenž je pojmem relativním. Nebo o zbytečnosti vedoucích. Mnohdy jsem seděl u stolu pokrytého ubrusem, na kterém včerejší a předvčerejší omáčky nakreslily mapy neznámých světů, a přemýšlel, proč je tolik vedoucích a tak málo vědoucích?
Jan Werich

Ono i v dnešním světě se toho mnoho nezměnilo, pořád někdo něco ví i když neví, ale snaží se přesvěčit své okolí, že není tak blbej a opravdu něco ví. Joo a na stránkách se potkáváme ze vším i s vedoucími, co vedou své voliče a neví kam, Tak vlastně zdání vedení k pravdě, je takové že si stojí na vedení, jenž není pod proudem-tedy naštěstí. Jinak by je to třáslo tak, jako záhoráka od svého vína ořešák zvaného a pak by se chytli ořecha, tak by na něm nezůstalo ani oříšku pro popelku, Nebo popelka měla svůj outfit v lískových oříšcích? Jo a taky najdeme kolem sebe i vědoucí, co něco umí, něco ví, někdy nepoví, ale ohromí člověka svým věděním. 

Tak takovej člověk to má těžké i když něco ví. Buď jej okradou, nebo zavřou. Nebo taky obojí. I myšlenky se dají ukrást, to věděl i Aristotelés, nejenom děda. Rozum se ukrást nedá, ale myšlenka vyslovená jo.....
Osud je vůl,to jsem si všim. Ten si dělá věci podle sebe a nebere na nikoho ohled.
A neztrácejte čas, aby jste jej pak nemuseli hledat a hledat ztracenej čas je marné, to je lepší si sednout na pívo a koukat kolem sebe? A dal si jednu plzeň. Natočila mu ji a přinesla mu ji krásná dívka. Dal si druhou plzeň. Natočila mu ji a přinesla mu ji překrásná dívka. Dal si třetí plzeň. Natočila mu ji a přinesla mu ji dívka bohyně. S milým úsměvem. Poručil si čtvrtou, ale mladá, rozumná dívka mu to rozmluvila. A třeba si sedne vedle vás i člověk moudrej. Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém. Ale taky pozor, jsi-li blbej nepij, projeví se to. A to by byla ztráta času....


Oblíbené příspěvky