Donald Trump a plán práce na obnově Ameriky („to Make America Great Again“). Je to smlouva mezi mnou a americkými voliči...

Donald Trump americký prezident

Podle Trumpova projevu v Gettysburgu 22. 10. 2016 přeložil Tomáš Haas


Co bude následovat, je i můj 100 -denní akční plán práce na obnově Ameriky („to Make America Great Again“). Je to smlouva mezi mnou a americkými voliči – a začíná s obnovou poctivosti, odpovědnosti a změn ve Washingtonu. Proto hned v první dny mého funkčního období bude má administrativa navrhovat následujících šest opatření pro zabránění korupce, prosazování zvláštních zájmů a skrytých dohod ve Washingtonu, DC:

navrhneme dodatek k ústavě, který by omezil počet funkčních období všech členů Kongresu;
navrhneme zmražení počtu všech federálních zaměstnanců, snížení počtu federální úředníků a zaměstnanců (vyjma armády, bezpečnostních orgánů a veřejného zdravotnictví);
Budeme požadovat, aby byla každý rokem zrušena jedna federální regulace a pro každou novou regulaci nebo předpis byly odstraněny dva staré předpisy;

Zákaz, aby se zaměstnanci nebo úředníci Bílého domu a Kongresu stali lobbisty během pěti let potom, co opustí vládní službu;
Doživotní zákaz pro úředníky Bílého domu opouštějící úřad, přijmout zaměstnání pro zahraniční vlády ;

Úplný a bezpodmínečný zákaz přijímání zahraničních finančních prostředků pro jakékoliv americké volby.

Rovněž hned v první den začneme s předkládáním návrhů na následujících sedm opatření pro ochranu pracovních míst amerických dělníků:
oznámím svůj úmysl předjednat podmínky NAFTA (Severoamerická smlouva o volném obchodu) a smlouvu vypovědět podle článku 2205
oznámím naše odstoupení z Trans-Pacific Partnership (Smlouva mezi USA a východoasijskými zeměmi)
nařídím ministru financí, aby označil Čínu jako manipulátora s kurzy měn
nařídím Ministru obchodu a U.S. Trade Representative (odpovědný za mezinárodní obchod), aby identifikoval všechna zahraniční porušování pravidel mezinárodního obchodu, která mají neoprávněný dopad na pracující Američany a nařídím jim, aby použili všechny dostupné nástroje amerického a mezinárodního práva pro okamžité ukončení těchto porušení práva
zruším restrikce na produkci amerických energetických rezerv v hodnotě $50 bilionů dolarů, včetně rezerv oleje, přírodního plynu a čistého energetického uhlí.
Zruším Obamovy- Clintonovy zákazy a povolím zahájení práce na vitálně důležitých projektech energetické infrastruktury, jako na příklad Keystone Plynovod
zastavím vyplácení bilionů dolarů na programy OSN proti změně klimatu a prostředky použiji na pročištění našich řek a vod a americké enviromentální infrastruktury

Dále hned v první den zahájím opatření na obnovu národní bezpečnosti a nastolení Ústavních práv:

zruším všechny protiústavní exekutivní dekrety, memoranda a příkazy vydané prezidentem Obamou
zahájím proces výběru nástupce odstupujícího soudce Scalii (soudce Nejvyššího soudu), a dvaceti dalších soudců federálních soudů, kteří budou bránit a uplatňovat Ústavu Spojených států
zruším všechny federální dotace pro Sanctuary Cities (Města v US a Kanadě, která poskytují asyl nelegálním imigrantům bez dokumentů)

zahájím deportace více než dvou milionů kriminálních ilegálních imigrantů, zastavím vydávání vstupních víz pro země jejich původu, které je odmítnou přijmout.
omezím imigraci z regionů spojených s terorismem, ve kterých nelze potenciální imigranty bezpečně prověřit. Všechny prověřovací procesy v zemích těchto regionů budou prováděny v režimu extrémního prověřování.
Dále zahájím spolupráci s Kongresem na zavedení těchto širších legislativních opatření a budu naléhat na jejich schválení ještě během prvních 100 dní mého funkčního období:

Střední třída: Daňová úleva a zákon o zjednodušení daňového systému.

Ekonomický plán navržený tak, aby zajistil růst ekonomiky o 4% ročně a vytvořil nejméně 25 milionů nových pracovních míst prostřednictvím masivního snížení daní a zjednodušení v kombinaci s reformou obchodu.
Úlevy a zrušení daní v americe produkované energie.
Největší snížení daně pro střední třídu.
Rodina střední třídy se 2 dětmi dostane 35% snížení daní.

Reforma Zákona o offshoringu (převádění pracovních míst do zahraničí) a navazujících tarifů, která zabrání společnostem propouštět své zaměstnance, převádět výrobu do jiných zemí a pak dovážet jejich výrobky zpět do USA osvobozené od daně.

Školství

Školský zákon dá rodičům příležitost výběru školy. Rozpočet státních příspěvků na vzdělání („education dollars“) dovolí rodičům vyslat své dítě do veřejné, soukromé, či církevní školy a přesměrovat příspěvky na školy jejich volby.
Ukončíme jednotné školní osnovy a přeneseme dohled na vzdělání zpět na místní komunity.
Rozšíříme odborné a technické vzdělání a uděláme 2 a 4-leté učební obory cenově dostupnější.

Zdravotnictví

Zrušit a nahradit Obamacare zdravotními spořícími účty, s možností nákupu zdravotního pojištění přes hranice států, a převedeme správu systému na státní Medicaid fondy. Reformy budou také zahrnovat snížení byrokracie u FDA: existuje více než 4000 léků které čekají na schválení, a chceme urychlit schvalování hlavně život zachraňujících léků.

Zákon o cenově dostupné péči o děti a seniory. Umožníme Američanům odečíst péči o děti a seniory od jejich daní, poskytneme incentivy zaměstnavatelům na služby péče o děti (školky) a vytvoříme nezdaněné spořící účty pro mladé i starší závislé osoby a příspěvky pro rodiny s nízkými příjmy.

Poskytneme veteránům možnost léčby buď v léčebných ústavech Veteránské Administrace, nebo u soukromého lékaře či ústavu dle vlastního výběru.

Konec ilegální imigrace a bezpečnost

Plně podpoříme a zafinancujeme výstavbu zdi na jižní hranici s Mexikem. Ilegální imigranti přistižení po první deportaci znovu na území USA, budou potrestáni dvouletým vězením. Ti, kteří se dopustí kriminálních deliktů nebo opakovaného narušení hranice, budou potrestáni pěti a více lety vězení. Zvýšíme postihy za překročení doby povoleného pobytu. Zajistíme prioritu při zaměstnávání americkým dělníkům.

Zvýšíme finanční prostředky na programy, které trénují a pomáhají místní policii v boji proti kriminalitě, drogám a násilí.

Zavedeme nové postupy prověřování pro imigraci, aby bylo zajištěno, že ti, kteří jsou přijati do naší země dodržují naše zákony a podporují naše naše hodnoty.

Reforma zákona o národní bezpečnosti. Budeme chránit naší životně důležitou infrastrukturu před kybernetickými útoky.

Original: https://www.donaldjtrump.com/press-releases/donald-j.-trump-delivers-groundbreaking-contract-for-the-american-vote1, Gettysburg, 22. 10. 2016

Oblíbené příspěvky