Viktor Paggio poslanec za stranu LIDEM

poslanec za stranu LIDEM Viktor Paggio
Proč připomenutí mladého bystrého člověka v politice? Proto. Čtěte dále a sledujte jak odpovídá na veřejnosti na otázky dneška. Pochopíte.

Upozorňuji, že to není vůbec tak katastrofální v politické sféře Česka jak to mnozí prezentují. Jsou tu i lidé, kteří jsou jiní nebo jim to prostě pálí...
Pokud jste sledovali pořad CT24 Hyde Park - dáte mi za pravdu.

Zmínka z CV (Curriculum Vitae)
Vystudoval Fakultu mezinárodních vztahů na VŠE v Praze. Má bakalářský titul z oboru mezinárodní obchod, v inženýrském studiu se specializoval na mezinárodní vztahy a politologii. Politické vědy studoval i na Università Degli Studi Di Bologna.

Ve sněmovních volbách 28. a 29. května 2010 byl zvolen do Poslanecké sněmovny PČR za Jihočeský kraj, kde strana VV získala 10,66 % hlasů. V Poslanecké sněmovně ČR je členem Výboru pro evropské záležitosti, byl členem Výboru pro obranu, ale ten opustil a 9.2.2012 zaujal místo v Ústavně právním výboru.
Je členem platformy Šumava Pro a jedním z prvních signatářů Výzvy k záchraně Národního parku Šumavy, ke které se připojilo množství nevládních organizací včetně Zeleného kruhu, České společnosti ornitologické, Hnutí Duha, Přátel Šumavy a dalších. Po blokádě ekologických aktivistů v lokalitě Ptačího potoka v létě 2011 se postavil na jejich stranu a svém blogu vyzýval k respektování názorů odborníků zastoupených ve Stínové vědecké radě parku. Je členem České společnosti ornitologické, v únoru 2012 se zúčastnil vyhlášení akce "Pták roku", kterým se stal tetřev hlušec žijící na Šumavě.
"Mám úctu k odborníkům a ochráncům prostředí, kteří do debaty o podobě zákona NP Šumava rozhodně patří. Národní park Šumava se musí stát místem, kde je na prvním místě ochrana přírody a kde se dobře žije i místním. Že to vůbec není v rozporu, vidíme za hranicemi v Národním parku Bavorský les."

Byl jedním z předkladatelů tzv. "zákona o třetím odboji", tedy zákona o účastnících protikomunistického odboje a odporu proti komunismu.


Je členem parlamentní skupiny přátel Itálie, z otcovy strany má italské kořeny.

Poslanec za stranu LIDEM Viktor Paggio

Oblíbené příspěvky